З 9 липня Словаччина запроваджує обов`язковий карантин для невакцинованих туристів

Уряд Словаччини з 9 липня запроваджує обов’язковий 14-денний карантин для невакцинованих подорожувальників, які в’їжджатимуть до країни.

Від нього звільнятимуться особи, які повністю чи однією дозою вакцинувалися проти COVID-19 не пізніше, ніж 14 днів до перетину кордону, передає Укрінформ з посиланням на Slovak Spectator.

Після перетину словацького кордону невакциновані особи мають заповнити спеціальний електронний формуляр. Перший тест на COVID-19 для звільнення від 14-денного карантину можна буде здати на п’ятий день.

Діти віком 12-18 років звільнятимуться від карантину у випадку вакцинації батьків. Водночас вже після 9 серпня вони звільнятимуться від карантину лише у випадку вакцинації.

Водночас у період з 9 липня до 9 серпня усі транскордонні пасажири мають показувати на словацькому кордоні негативні результати ПЛР-тесту, виконаного не раніше, ніж за сім днів до перетину кордону. Після 9 серпня усі вакциновані транскордонні подорожувальники зможуть уникнути обов’язково карантину лише після представлення сертифікату вакцинації. В іншому випадку від них вимагатиметься реєстрація в системі і подальший карантин, від якого можуть звільнити після отримання негативного результату ПЛР-тесту, зробленого на п’ятий день після перетину кордону країни.

В уряді Словаччини не приховують, що у такий спосіб вони намагатимуться збільшити кількість вакцинованих осіб серед населення країни.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 1 липня зафіксовано майже 183 млн млн випадків зараження коронавірусом, з них 3 962 879 – летальних, одужали вже понад 167,5 млн осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Архіви
Категорії