УВАГА! Умови в`їзду до Словаччини

Photo: tripadvisor.mfa.gov.ua

З 06:00 год 09 липня 2021 року змінюються правила в’їзду до Словаччини (Постанова Управління охорони здоров’я СР 226/2021). Про це повідомляється на Інтерактивній мапі світу МЗС України.

Пункт пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» працює в режимі пропуску автомобілів та вантажних перевезень.

Пункт пропуску «Малий Березний-Убля» працює в режимі пропуску автомобілів, пішоходів та велосипедистів, а також вантажних перевезень, вагою до 3,5 т.

Пункт пропуску «Чоп (Страж) – Чієрна-над-Тісоу» працює в режимі пропуску потягів.

Дозволений в’їзд:

  • громадян України, які мають дозвіл на проживання на території Словацької Республіки;
  • родичів (дружина/чоловік, неповнолітня дитина, батько/мати неповнолітньої дитини) тих громадян України, які мають постійний або тимчасовий дозвіл на проживання на території Словацької Республіки.
  • З 31.05.2021 року передбачений виняток для в’їзду студентів з України, які навчаються в Словаччині (школа, середня школа, ВНЗ – де завгодно), Зокрема, студенти можуть в’їжджати в Словаччину при наявності: підтвердження зі школи / ВНЗ про очне навчання (prezenčná forma) + тест не старше 7 днів. Замість тесту також підходять вакцина або підтвердження про подолання хвороби за останні 180 днів. Реєстрація на eHranica і ізоляція в цьому випадку не потрібні.

Для в’їзду на територію Словаччини громадяни зобов’язані зареєструватись за посиланням: https://korona.gov.sk/ehranica, підтвердити реєстрацію на кордоні, а також бути готовими підтвердити реєстрацію під час перебування на території країни.

У разі прибуття на територію Словаччини повітряним транспортом, особа повинна до виїзду заповнити форму за посиланням: https://www.mindop.sk/covid/. Після прибуття з визначених країн, необхідно надати негативний результат тесту RT-PCR, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до в’їзду.

Ця вимога не стосується дітей віком до 12 років та осіб, які перетинають територію Словаччини транзитом.

Реєстрація обов’язкова під час кожного в’їзду на територію Словаччини, крім:

  • повністю щеплених осіб (реєстрація дійсна 6 місяців);
  • осіб, які отримали першу дозу будь-якої вакцини (реєстрація дійсна до 09.08.2021);
  • осіб віком від 12 до 18 років (реєстрація дійсна до 09.08.2021);
  • осіб, які подорожують з метою проходження діагностики або лікування (реєстрація дійсна 1 тиждень).

Усі невакциновані особи, які в’їжджають на територію Словаччини після 06.00 09.07.2021, повинні піти на самоізоляцію терміном 14 днів (якщо за цей час не виникає симптомів або не проведено тестування). Самоізоляцію можна припинити, отримавши негативний результат тесту RT-PCR, зробленого не раніше, ніж на 5-й день.

Звільняються від карантину:

  • Повністю вакциновані особи;
  • Особи віком від 12 до 18 років, якщо вони не проживають з іншими людьми, що підлягають карантину – тимчасово до 09.08.2021;
  • Особи, яким не можна робити щеплення за станом здоров’я – вони повинні підтвердити цей факт сертифікатом, а також надати негативний результат тесту RT-PCR, зробленого не давніше, ніж за 72 години;
  • Невакциновані громадяни Словаччини, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання у прикордонних районах сусідньої держави на відстані до 100 км від найближчого функціонуючого пункту пропуску. Вони повинні надати негативний результат тесту RT-PCR, зробленого не давніше, ніж за 7 днів;
  • Невакциновані особи, які до цього не підлягали карантину (екіпажі літаків, поїзних бригад, водії вантажівок, працівники ритуальної сфери послуг тощо). Ця категорія осіб також зобов’язана реєструватися на e-hranica.
  • Учні і студенти віком від 12 років, які в’їжджають на територію Словаччини і відвідують дитячий садок, початкову або середню школу, або заклад вищої освіти в сусідніх країнах (або, навпаки, проживають в цих країнах і відвідують навчальний заклад у Словаччині) не підлягають карантину, якщо вони мають сертифікат денної форми навчання та негативний результат тесту RT-PCR, зробленого не більше, як за 7 днів. Ці умови також застосовуються до однієї супроводжуючої особи, яка повинна мати документ, що посвідчує статус супроводжуючої особи. Зверніть увагу, що студенти повинні перетинати кордон для активного навчання (таке, що відбувається на денній основі), а не під час канікул.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Архіви
Категорії