На Житомирщині знімають українсько-словацький серіал “Слов`яни”

foto: телеканал 1+1

foto: телеканал 1+1

Поблизу села Дениші на Житомирщині тривають зйомки 12-серійного серіалу «Слов’яни», прем’єра якого відбудеться на телеканалі 1+1. Проект є копродукцією українських та словацьких режисерів і продюсерів на чолі з міжнародним шоуранером та режисером Петером Беб’яком, який є володарем «Кришталевого глобусу» Карлових Вар та інших міжнародних кінонагород, повідомляється на сайті телеканалу 1+1.

Над виробництвом історичного серіалу з елементами слов’янської міфології працює «Медійна Група Європейського Партнерства» (Україна) та «Wandal Production, s.r.o.» (Словаччина), за участі українського телеканалу 1+1 та словацького TV JOJ за підтримки Міністерства культури України.

За сюжетом серіалу, юна травниця Драга шукає спосіб врятувати свого брата, який дивовижним чином перетворився на оленя. Одного разу олень приводить її до непритомного пораненого незнайомця, який не пам’ятає, хто він і хто хоче його вбити. Завдяки своїм чарівним здібностям Драга рятує чужинця. Вона дає йому ім’я та пускає у своє життя. Разом вони намагаються з’ясувати, хто він такий, але чим більше дізнаються, тим більша загроза нависає над усіма жителями слов’янського городища Великий стіл.

«У серіалі спостерігаємо за життям городища впродовж одного року, коли відбуваються всі ритуали, що були в давніх слов’ян у дохристиянський період. Починаємо від перетворення молодих хлопців на чоловіків, ініціації, а завершуємо літнім сонцестоянням, великим святкуванням життя. Крім того, бачимо ритуали поховання, народження, спілкування з іншими світами тощо. За всім цим ми спостерігаємо очима людини, яка не належить до громади і бачить усе це вперше, новим поглядом, по суті – поглядом глядача», ‒ розповів головний сценарист з боку Словаччини Йозеф Колеяк.

Продюсерами серіалу виступили Андрій Єрмак та Ванда Адамік Грицова, режисери ‒ Петер Беб’як, Міхал Блашко та Сергій Санін, сценаристи ‒ Вероніка Колеякова, Йозеф Колеяк, Ян Лютеран, оператори ‒ Мартин Ж’яран, Станіслав Адам, Вова Іванов, постановник трюків ‒ Роман Янкович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петер Балко: По обидва боки кордону живуть однакові люди. Різниця хіба що в контексті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Архіви
Категорії